dilluns, de novembre 03, 2008

Un final emocionant

Amb el cinquè lloc al Gran Premi del Brasil, al Circuit d’Interlagos, el britànic Lewis Hamilton es converteix en el pilot més jove en guanyar el Mundial de Fórmula 1.

75.000 veus criden embogides. El que tantes vegades s’ha dit sobre ell, s’ha complert. El pilot britànic Lewis Hamilton no aguanta la pressió. A falta de dues voltes per acabar la carrera, un Toro Rosso, un cotxe infinitament inferior al McLaren de Hamilton, l’avança. L’alemany Sebastian Vettel s’ha convertit aquest any en el pilot més jove en guanyar un Gran Premi i a Interlagos avançava a Hamilton i amenaçava en repetir-se la història de l’any passat, quan el britànic perdia el Mundial a Brasil. Hamilton ho intentava però Vettel tancava les portes a cada intent del britànic.

75.000 veus animaven un alemany, cinquè classificat, i el mantenien en aquesta posició durant les dues voltes que quedaven d’Interlagos per què el brasiler Felipe Massa es fes amb el títol. Lluny de Brasil, en moltes cases espanyoles les famílies deixaven tot el que estaven fent per animar el jove que li havia tret feia una setmanes al ídol local, Fernando Alonso, l’honor de ser el més jove en guanyar un Gran Premi. L’animaven per una mania injustificable cap a Hamilton, després de tot el que va passar amb Alonso l’any 2007. En canvi, lluny de l’Estat Espanyol, al Regne Unit, les persones que ja estaven a punt d’obrir el cava per celebrar la victòria d’un britànic després de molt de temps, el tornaven a posar a refredar. Totes aquelles pors que havien perseguit a Hamilton durant tant de temps es repetien: no aguantar la pressió, llença els campionats al final, etc.

Just llavors, es desperta la fera. I surt el Hamilton de la GP2, un pilot agressiu quan ho ha de ser i bo, molt bo. Massa cops aquesta agressivitat l’ha fet perdre carreres. L’exemple està l’any passat al mateix circuit. Només començar la carrera, Hamilton intenta avançar Alonso i surt de la pista. A partir de llavors, comença una remuntada que mai va arribar i que va fer campió al finès Kimi Raikkonen. Però Vettel aguanta.

La última corba, l’adéu al somni
Després d’una última volta, on Vettel aguanta la cinquena posició a cada corba, s’arriba a l’última. Molts criden animats “és la última, ja no té res a fer”. I arriba l’èxtasi. Al box de Massa, el pare i el germà del pilot s’abracen a un grup de mecànics del brasiler. Hamilton no ho ha aconseguit i Massa és el nou campió del món.

Però un altre mecànic s’apropa al grup i li diu alguna cosa al pare de Massa. S’aturen les celebracions i es miren les televisions. Hamilton ha arribat cinquè. Tothom estava tant atent al fet que el britànic no avancés a Vettel que gairebé ningú se n’ha adonat que els dos pilots passaven per davant d’un altre pilot alemany, el de Toyota, Timo Glock. Amb això, Vettel passava a ser quart i Hamilton cinquè i, per tant, campió del Mundial de F1. La sort que tantes vegades l’ha ajudat en aquestes dues temporades (cada vegada que rebentava una roda ho feia a prop del box i no perdia gaire temps) i també l’ha perjudicat (l’any passat, quan va «resetajar» el cotxe) tornava a aparèixer. Aquest cop, jugava a favor seu. Les protagonistes, llavors, van passar a ser les llàgrimes. Les de Massa, per haver acariciat el títol, però haver-se-li escapat a l’últim moment. I les de Hamilton per haver aconseguit el títol quan ja ningú ho creia possible.

Fotos:
La última corba al Youtube amb la retransmissió de la TV del Brasil