diumenge, de setembre 28, 2008

Lamentable espectacle

L'últim derbi de lliga a l'Estadi Lluís Companys es podria recordar per un partit de futbol intens, o bé per un arbitratge tant dolent que l'únic que ha aconseguit és escalfar més als jugadors o bé per un no-penal que li ha acabat donant els tres punts al Barça. Però no. Tot i que en els propers dies en sentirem a parlar de tot això.

L'inadmissible actuació dels Boixos Nois llençant bengales a l'afició de l'Espanyol (n'he arribat a contar 6, de bangales) ha fet que el partit es parés durant gairebé 10 minuts i es reprengués de nou després. Poc després, Henry ha empatat el parit i en l'última jugada del partit, un penal (que dubto molt que sigui) llençat per Messi dóna la victòria al Barça. En la celebració del gol, molts dels jugadors culers (Henry, Piqué, Etoo, Messi, Pinto, etc.) han anat al corner on eren els Boixos i els han saludat i animat. Ja en l'empat, Piqué i Henry havien fet el mateix.

És lamentable la facilitat que hi ha per entrar bengales als camps de futbol. És lamentable que es posi a aquest tipus de gent a les graderies més altes del camps. És lamentable que els aficionats radicals entrin als camps. I és lamentable que molts jugadors animin aquesta gent. Pel bé del futbol, la gent que viu d'aquest negoci, el futbol, hauria de reprovar les actuacions d'aquesta gent. Ara han estat els Boixos Nois. Demà podrien ser les Brigadas Blanquiazules, el Frente Atlético, el Fondo Sur o els Riazor Blues. Fa poc, un entrenador de futbol de primera línea reconeixia que són els clubs els que no fan res per acabar amb aquests grups d'aficionats. Lamentable.
Foto: Messi, Alves, Henry i Etoo celebren el segon gol del Barça davant dels Boixos. Pere Punti/Mundo Deportivo